HIK kæmpede sig til endnu en sæson i 2. division.

12. september 2024 kl. 12:21

HIK 1. senior herrer klarede den

Det var ubeskriveligt nervebetonet og spændende, da HIK´s 1. seniorhold støttet af mange medlemmer fra både fodbold, håndbold og tennis, kæmpede sig til endnu en sæson i 2. division.

Hvis HIK skulle være sikre på at undgå nedrykning, var spillerne tvunget til at tage en sejr i den allersidste runde i sæsonen, og imens regnen stod ned i stænger, kæmpede Fremad Amager og HIK bravt om den første scoring. Med tre store chancer i første halvleg til henholdsvis Mathias Veltz, Noah Engell og Emil Thomsen havde HIK fortjent at være foran, de holdene gik til pause.

Amagerkanerne kom derimod stærkt ud til anden halvleg, og HIK var heldig med ikke at komme bagud. Efter 53 minutter kom meldingen fra Brabrand; FA2000 var kommet foran, og det betød, at HIK med et 0-0 resultat ville rykke ned i 3. division. I 26 minutter kæmpede HIK’erne i bevidstheden om, at et uafgjort resultat ikke længere ville være nok til at redde holdet.

Men i et smukt og afgørende øjeblik i 79 minut spillede Frederik Emil Andersen en diagonalbold over til Emil Thomsen i højre side, der efter et par træk ind i feltet smækkede bolden ind bag Fremad Amagers målmand med sit kolde venstreben.

Jublen fra lægterne var til at tage og føle på og nu handlede det for HIK om at forsvare sig og spille klogt i de resterende minutter af kampen. Nerverne var på højkant og det var et euforisk øjeblik, da dommeren endelig fløjtede kampen af. HIK havde sikret sig endnu en sæson i 2 division og spillere og trænerstaben faldt hinanden om halsen efter et nervepirrende drama.

Det var sandsynligvis det smukkeste øjeblik i Gentofte Sportspark i 2023-24 efter et hårdt forår og en sæson med både ”ups and downs”.

Spillet har ind imellem været på et meget højt niveau – akkurat som lørdag mod Fremad Amager men ind i mellem, har vi også manglet skarphed og effektivitet. Når det er sagt, er der noget virkelig imponerende og utrolig flot over HIK’s arbejde i de sidste to kampe. Der skal en del til at klare skærene i to kampe, der skal vindes, når man kommer fra 5 nederlag i 5 kampe.

Den svære opgave løste cheftræner Daniel Simacon og spillerne med bravour  og 1-0 sejre over to meget stærke modstandere.

Før gyser-kampen tog HIK afsked med tre spillere: unge, talentfulde Oskar Loft, der skal videre og finde mere spilletid i en anden klub, mens anfører Daniel Thorup og den erfarne midtbanespiller Frederik Emil Andersen har valgt at drosle ned. De har begge været instrumentale og markante i HIK igennem årene – kort sagt forbilledlige spillere og holdkammerater.

HIK ønsker alle tre det bedste i fremtiden.

Sidst men ikke mindst: en kæmpe-tak til alle, der mødte op og støttede holdet. Fra tennis, håndbold og fodbold-medlemmer til sponsorer, børn og forældre, der hjalp HIK til den her vellykkede afslutning på 2023-24 sæsonen.